Pilihan Kedua Idris Aruthr

oleh Mohd Aqil Aiman
749 bacaan

Pada 29 Julai yang lepas, Idris Aruthr dan SarcaZim telah meriliskan sebuah lagu berteraskan lofi yang berjudul Second Choice.

Lagu ini mempunyai melodi yang cukup indah dan mudah diikuti. Bait-bait lirik yang terkandung di dalam lagu ini juga mempunyai makna yang mendalam.

Idris Aruthr merupakan seorang penyanyi yang telah berkecimpung di dalam bidang Rap sejak 2016. Beliau yang menetap di Shah Alam, Selangor ingin mengembangkan bakat di dalam bidang muzik ini secara lebih luas.

Idris Aruthr

“Saya menggunakan muzik sebagai penawar untuk diri saya dengan meluahkan segala apa yang terpendam di dalam hati dan fikiran saya melalui hasil kerja saya. Selain itu, saya juga berharap agar karya-karya saya dapat sedikit sebanyak menjadi penawar bagi mereka yang mendengarnya.” – Idris Aruthr

Berhubung kait dengan rilisan terbarunya, Second Choice terhasil daripada idea asal temannya iaitu NurFatin Hazimah atau lebih dikenali dengan nama pentas SarcaZim.

Lagu ini dapat disinonimkan dengan kekecewaan dan peluang yang dipinta oleh seseorang individu untuk bangkit balik setelah kegagalan.

Apa pun, karya ini seharusnya lebih didengar oleh kebanyakkan masyarakat.

Ikuti Idris Aruthr di:

Facebook

Instagram (Idris Aruthr)

Instagram (SarcaZim)

Spotify

Tinggalkan Komen Anda

Anda juga mungkin meminati

Ala... Ada pasang Adblocker Eh?

Support la kitorang dengan benarkan ads di pelayar web korang. Kitorang faham memang sakit mata tengok ads ni. Tapi, kasi chance lah. 😅