K-Clique & SonaOne Siap Sedia Hibur Peminat di Showcase Eksklusif Road to Rolling Loud Kuala Lumpur

oleh Mohd Aqil Aiman
677 bacaan

 

Amat sinonim dengan statusnya sebagai festival rap dan hip hop paling terkenal di dunia, Rolling Loud kini mengorak langkah ke benua Asia dengan pengumuman bahawa ia bakal dianjurkan di Thailand pada 13 – 15 April 2023 di Pattaya City, Thailand.

Rolling Loud Thailand bakal menampilkan ikon global – Travis Scott, Cardi B, dan Chris Brown, berserta bintang-bintang ternama merentas generasi dari genre muzik tersebut seperti Jay Park dari Korea, Jessi and Teriyaki Boyz – kumpulan rap Jepun, dan legenda rap terdiri daripada Rae Sremmurd, A$AP Ferg, Offset, Ski Mask The Slump God, Rick Ross, Waka Flocka Flame, Soulja Boy, dan Fat Joe. Juga disenaraikan adalah pendatang baru yang makin dikenali ramai seperti Central Cee, Ken Car$on, Destroy Lonely, dan Bktherula. Selain itu, Rolling Loud Thailand juga bakal bersinar terang dengan kehadiran artis-artis rap dari Asia Tenggara seperti Alyph dari Singapura, Ramengvrl dari Indonesia dan dari Malaysia, tak lain tak bukan, Joe Flizzow dan Sonaone.

Pada Jumaat (17 Mac 2023) ini, Rolling Loud akan menganjurkan satu showcase istimewa yang dinamakan ROAD TO ROLLING LOUD KUALA LUMPUR bertempat di KYO KL. Turut terlibat dalam kerjasama ini adalah Amateras, RK Live Asia dan Ballerville. Para peminat muzik rap dan hip hop Malaysia akan dihiburkan dengan persembahan khas daripada K-Clique, Sonaone, 53, Axeljonas, Lil J, Naufal dan ramai lagi – kesemuanya dengan keistimewaan masing masing yang menjadikan nama mereka amat dekat dengan peminat-peminat rap dan hip hop bukan sahaja di Malaysia malah di rantau ini.

Sebagaimana dinyatakan, Rolling Loud merupakan festival rap dan hip hop bertaraf global dan paling berpengaruh dalam sejarah muzik dunia. Pasukan penganjur daripada Rolling Loud Thailand juga akan berada di KYO KL Jumaat ini untuk membawa beberapa pengumuman penting berkenaan festival ini. Untuk maklumat lanjut sila ikuti KYO KL di Instagram via @clubkyokl. 

Tinggalkan Komen Anda

Anda juga mungkin meminati

Ala... Ada pasang Adblocker Eh?

Support la kitorang dengan benarkan ads di pelayar web korang. Kitorang faham memang sakit mata tengok ads ni. Tapi, kasi chance lah. 😅