Search Umum Konsert Bersejarah ‘Endemik’ Yang Bakal Berlangsung Jun Ini di Venue Bertaraf Antarabangsa, Zepp Kuala Lumpur

oleh Rahmat Mohd Did
14.3K bacaan

Search yang dianggotai oleh Amy, Nasir, Hillary Ang dan Man Kidal hari ini mengumumkan bahawa mereka akan menganjurkan sebuah konsert bersejarah yang dinamakan KONSERT ENDEMIK pada 4 Jun 2022. Kumpulan rock nombor satu Malaysia tersebut telah memilih Zepp Kuala Lumpur – sebuah venue terbaru bertaraf antarabangsa di ibu kota sebagai lokasi konsert yang sememangnya amat dinanti-nantikan oleh semua peminat Search di Malaysia dan rantau Asia.

Menurut Amy, “KONSERT ENDEMIK bukan sekadar konsert biasa. Ia adalah kemuncak kepada karier SEARCH yang telah bermula sejak tahun 80an lagi. Zepp Kuala Lumpur dan semua yang menghadiri acara tersebut bakal menjadi saksi kepada konsert terbaik kami. Venue ini memiliki segala fasiliti bagi penganjuran konsert bertaraf antarabangsa dan saya percaya peminat-peminat kami, samada yang lama mahupun dari generasi baharu bakal merasakan kehebatan konsert ini dari pelbagai segi. Kami amat mementingkan bukan sahaja keselesaan, malah kualiti, keselamatan dan pelbagai lagi faktor yang menjadi jaminan naskhah hebat dari kami.”

Zepp Hall Network Inc. ditubuhkan pada tahun 1998 dan mempunyai sebelas dewan konsert di seluruh dunia termasuk sembilan di Jepun, satu di Taipei dan yang terbaharu di Kuala Lumpur. Zepp Kuala Lumpur bertempat di Bukit Bintang baru sahaja dibina dengan kos RM100 juta berkapasiti 2,500 orang dilengkapi dengan ciri-ciri concert hall terbaik setaraf dengan jenama Zepp lain seluruh dunia.

LOL Asia sebagai penganjur KONSERT ENDEMIK menyatakan bahawa ini adalah konsert solo pertama di Zepp Kuala Lumpur. Rizal Kamal, Ketua Pegawai Eksekutif, LOL Asia, berkata, “Kami amat berbangga dengan kolaborasi tiga penjuru di antara SEARCH, LOL Asia dan Zepp Kuala Lumpur ini. Zepp adalah jenama global dan SEARCH sebagai sebuah kumpulan rock legenda terunggul adalah pilihan paling tepat untuk membuka tirai Zepp Kuala Lumpur sebagai konsert solo pertama.”

“Venue ini lengkap dengan kemudahan state-of-the-art paling moden termasuk sistem audio dan pencahayaan berkualiti tinggi, susunan audiens ala stadium, VIP box dan lain-lain justeru menjanjikan konsert paling epik dan bakal melakar sejarah di dalam lipatan industri seni tanahair terutama scene rock n roll.”

Jelas Amy lagi, “Nama ENDEMIK dipilih bersesuaian dengan situasi semasa dunia. Bersama-sama dengan Nasir, Hillary dan Man Kidal, kami tidak sabar untuk bertemu dengan semua peminat-peminat yang telah lama menantikan saat ini. Selain lagu-lagu signature SEARCH, kami juga mempunyai material baru yang belum pernah dipersembahkan secara live. Jumpa anda semua di Zepp Kuala Lumpur pada 4 Jun ini!”

Tiket KONSERT ENDEMIK akan mula dijual pada 28 April 2022. Layari lolasia.bigtix.io untuk maklumat lanjut berkenaan pembelian tiket.

#SEARCHENDEMIK #SEARCHLIVEATZEPPKL #SEARCH

 

Tinggalkan Komen Anda

Anda juga mungkin meminati

Ala... Ada pasang Adblocker Eh?

Support la kitorang dengan benarkan ads di pelayar web korang. Kitorang faham memang sakit mata tengok ads ni. Tapi, kasi chance lah. 😅